Home  
  Wat is NLP?  
  Voor wie is NLP ?  
  Wat is TCPO?  
  Programma  
  Cursus  
  Inschrijven  
  Links  
   
  E-mail  

Cursus

Geen overgewicht, inzicht geeft evenwicht

Niemand kiest bewust voor een eetprobleem.
Het is iets dat langzaam je leven binnensluipt en voordat je het beseft, gaat het je leven beheersen.
Je voelt je vaak machteloos omdat je het wel anders wilt, maar helemaal niet weet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Spreken van schuld is dus niet relevant en werkt alleen maar averechts. Het bevestigt de uitlatingen van de zelfcriticus en daarmee het toch al zo negatieve zelfbeeld. In plaats van te zoeken naar een schuldige kun je je energie beter steken in het opbouwen van een positief zelfbeeld.

Stop het jojo effect en start zelfcontrole. Neem de regie van je gewicht in eigen handen en bepaal zelf wat goed voor jou is.

Met behulp van verschillende soorten oefeningen krijg je meer inzicht in het hoe en waarom van jouw eetgewoonten.
Je leert welke overtuigingen je beperken of blokkeren en je leert hoe je die kunt veranderen.

Deze cursus rekent voorgoed af met jouw eetproblemen, daar zijn geen jaren therapie voor nodig.

De meeste begeleidingsprogramma's richten zich op de activiteit van het eten zelf en dat is het niveau van gedrag. Dat kost veel moeite, duurt erg lang, veroorzaakt veel ellende en levert op de lange termijn niet altijd blijvend resultaat op, doordat de overtuiging zich opnieuw gaat manifesteren.

Een ander nadeel is dat er zoveel over eten gepraat wordt, dat de negatieve verbindingen die het onderbewustzijn op dat vlak gemaakt heeft, alleen maar versterkt worden.

Het horen of zien van het woord 'eten' is de trigger, de stimulans die telkens het proces van het ongewenste eetgedrag in gang zet. Net zoals het zien en horen van de regen voor sommige mensen de trigger, de stimulans is die het proces in gang zet waardoor zij in verbinding komen met een depressieve stemming.

De paradox is dus dat mensen met ongewenste eetpatronen, wanneer ze in het ziekenhuis worden opgenomen, daar vele keren per dag met het woord 'eten' geconfronteerd worden, wat hen tot hun ongewenste gedrag aanzet. Daar worden deze slachtoffers ook nog eens voor hun gedrag gestraft.

 

In deze cursus komen o.a. de volgende NLP aspecten aan bod:
- de logische niveaus
- het NLP communicatiemodel
- ankeren
- submodaliteiten
- hulpbronnen
- hiërarchie van criteria
- opsporen en transformeren van overtuigingen


8 + 2 woensdagochtenden

Data: 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8, 15, 22 april, 20 mei en 24 juni 2009

Tijd: 9.00 - 11.00 uur

Prijs: € 250,-
(inclusief koffie, thee en materiaal)

Plaats: Best